50 pod 50: spisovatelka a cíťa Lenka Blažejová

podcast

Ve druhým dílu mýho podcastu 50 pod 50 jsem si povídala s kamarádkou spisovatelkou, grafičkou, knižní vydavatelkou, markeťačkou, matkou, cíťou a ženou, která se občas cítí být v závorce – Lenkou Blažejovou. Známe se roky. Začalo to několika konzultacemi, skončilo přátelstvím. I když jsme zdánlivě každá jiná, spojuje nás naše vysoká citlivost. 

Celý podcast 50 pod 50

Lenka je introvertka, cíťa, mnohdy o sobě pochybuje, ale já ji vidím jinak. Jako pracovitou, silnou tvůrkyni. Co neumí, to dělá tak dlouho, až se to naučí. Všechno je řemeslo a dá se naučit. To vidíme stejně.

Lenčiny knihy:

  1. Mému miminku (tvořivý pietní deník pro rodiče, kteří přišli o miminko v těhotenství, opři narození nebo krátce po něm)
  2. Moje rudá knížka (o menstruaci)
  3. Cíťa aneb proč svět potřebuje citlivé introvertky, kniha nominovaná na Zlatou stuhu, bude vycházet i v zahraničí (zatím Čína a Itálie)

Lenka je moje kamarádka už mnoho let, všechno začalo několika konzultacemi a skončilo přátelstvím. Lence bude brzy pade, stíháme to jen tak tak. Sešly jsme se začátkem března a měly tu kliku, že byl jeden z prvních teplých jarních dní. Asi jsem jaro nalákala svými čerstvě nabarvenými růžovými vlasy. Natáčely jsme na několika místech na Malé Straně, kterou má Lenka ráda, kde studovala, kde učil její otec a kam se chodila v těhotenství modlit k pražskému Jezulátku. 

Když jsme spolu byly během podcastování v kostele, kde je Pražské Jezulátko, Lenka mě vzala do přilehlého muzea a obchůdku, kde se dodnes prodává její úplně první produkt. Vystřihovánka s Pražským Jezulátkem, které můžete převlékat podobně, jako tu pravou ježíškovu sošku.

Můžete mě pozvat na virtuální kafe

No a množí se mi tu dotazy, jakže mě někdo z posluchačů může podpořit. Že prej i nějakou kačku by mi chtěli dát, ale nemají, jak. Tak tu je možnost pozvat mě na virtuální kafíčko za 75 kaček. Nebo na celou konvici. Díky každýmu za eventuelní podporu. I virtuální kafe dodá šťávu a nakopne mě do další práce.

PODNIKAVKA – moje konzultace 

  1. Příprava na mediální výstupy: Pokud se chystáte na mediální výstup a máte trému, protože jste introverti a citlivky, můžete se u mě nachytřit a připravit v rámci konzultace vysoce citlivého marketingu
  2. Podcastový koučing: Kdybyste si mě chtěli zaplatit jako podcast koučku, jsem k dispozici, pomůžu vám rozjet podcast, uhladit ten rozjetej a tak, pomůžu vám pracovat s hlasem, trémou, výplňovými slovy.
  3. Autorská smlouva a autorský marketing: Píšete knihu a jste už už před podpisem smlouvy s nakladatelstvím? Pak je pravý čas se mi ozvat kvůli konzultaci smlouvy. Jaké chytáky tam většina velkých nakladatelů dává? Co udělat pro svou knihu, aby se prodávala? To vše a ještě mnohem víc probereme při konzultaci k autorskému marketingu.
  4. Podnikatelský balíček: Možná nevíte, co se mnou chcete probrat, ale chcete se se mnou sejít, abych vám dala zpětnou vazbu na váš projekt? Podnikání? Pak je tu můj obecný podnikatelský balíček.

Rodinné obsahy

  • Slang, nová čeština a aktivity mého muže Martina: kniha Hacknutá čeština, tv pořad na Streamu – Hacknutá čeština, online slovník Čeština 2.0, náš společný veselý slangový podcast Tajný jazyk, Martinův podcast pro obsahové tvůrce Tvůrcast
  • Moje kniha Retrohraní a stejnojmenný videoportál Retrohraní, který je s knihou spojený
  • Máme deskovkářství 4 Kavky, vydáváme, prodáváme moderní deskovčičky do kapsy a pár zajímavejch sem i dovážíme ze světa, o deskovkách píšeme 4 letter – newsletter o hrách a hraní, blog, točíme videa na You Tube, nemusíte znát 1000 her, stačí 4 Kavky, rádi poradíme, co stojí za to na rodinné hraní nebo hraní s nenáročnými kámoši

Vysoká citlivost a introverze 

Linky, tipy, značky, doporučeníčka

Tak a tady je hafo linků, značek, jmen a doporučení, na která jsme při nahrávání narazily.