Plný kecky – skvělá podcastová série a sebekoučovací KPZ

Snímek-obrazovky-2022-11-30-v-6.15.59

Znáte Plný kecky? Že toho někdy máte plný kecky, je jasný. Ale co s tím a jak tomu předcházet? To se budu dovídat v devítidílný podcastový sérii mojí kamarádky a digitální vypravěčky Michelle Losekoot a koučky Báry Filáčkové (pracuje s vědomím a nevědomím s tím, že lék máme všichni uvnitř).

Líbí se mi podtitul: sebekoučovací KPZ. A že štěstí je volba. Zatím jsem smrkla první díl a asi si ho dám znovu a udělám si zápisky, bylo tam toho tolik… A vtipný je, že mi to totálně připomíná moji hlubinnou terapii, na kterou chodím už hodně dlouho a zcela pravidelně. Tam si přinesu konkrétní stav, věc, příběh, situaci a rozebíráme ji zhruba takto. A já pak v sobě hledám ti kouzelný pilulky a řešení a už je umím hezky nacházet. A těm situacím předcházet. Takovej jako prášek na nešílení a nesmutek a nebolest.

Když cejtím, že se za chvíli budu chovat jako kráva, že bouchnu jak saze, že zamrznu strachy jak ledovec nebo uteču jak vyděšená malá holka, tak z tý situace odkráčím včas a vědomě nebo vědomě vůbec nechodím do propletenců, ve kterejch se musím zachraňovat starejma částma mozku – utéct, zamrznout, zaútočit. Páč to mě pak strašně vyčerpává, jak zas nahazuju logickej mozek a zpracovávám to. Neříkám, že to umím vždy a všude, to vůbec ne, ale právě, když to nezvládnu, nenávidím to vyčerpání pak. Takže se učím tomu předcházet, chápat to a tenhle podcast mi pomáhá.

Co mi pomáhá? Sebecit, vnímat se, rozumět si a to i svýmu savčímu nebo dokonce plazímu nevědomýmu já. Jj, vše se v prvním dílu dovíte. Díky, ženy, to je teda fakt podcast podle mýho gusta. Jsem zvyklá se sebou pracovat, tak se těším na inspirace. A bože, ta kaučka je tak úžasně pozitivní, to je super.

  1. díl: O nevědomí
  2. díl: O všímavosti
  3. díl: O (bez) moci
  4. díl: O hranicích
  5. díl: O snech
  6. díl: O komunikaci
  7. díl: O sebevědomí
  8. díl: O principech
  9. díl: Než se rozloučíme

Vše najdete na www.plnykecky.cz.