Kvalita – obvykle neobsazená nika

James-Clear-Pokud-chcete-něco-vytvořit-ale-máte-pocit-že-už-to-bylo-tisíckrát-vytvořeno-nezapomeňte-Vždycky-je-tu-prostor-pro-kvalitu.

James Clear: Pokud chcete něco vytvořit, ale máte pocit, že už to bylo tisíckrát vytvořeno, nezapomeňte: Vždycky je tu prostor pro kvalitu.

– vykradeno od Madla Čevelová

Jj, tak přesně s tímhle pohledem na věc jsme se před dvěma lety drze vetřeli do konkurencí natřískanýho světa deskovek. A leckoho kvalitou coby středobodem práce překvapujeme.

Tu hru asi chcete vytisknout co nejlevněji, že?
Ne, co nejkvalitněji. Cena je druhotná.

Tištěný český návod k dovozovým hrám bude ale zbytečně drahý! Vždyť se to dá udělat jednodušeji a nabídnout lidem ke stažení nějaké PDFko! Tak to dělají všichni.
Nikdy. A je jedno, že naše cesta je drahá, dlouhá a složitá. Na konci je užitečnej produkt, jakej bychom my sami ocenily. Nekupujeme hry, ke kterejm se „dá stáhnout návod v PDFku“. I návod je zážitek a i návod dělá pocit ze hry. I návod může rozhodnout o tom, zda hru budete skutečně hrát nebo zda bude jen chytat prach.

Prostě děláme věci co nejlíp a pak spočítáme zdravou cenu a za tu to nabídneme světu. A hele? Je spousta lidí, co kvalitu ocení peněženkou. Jinak bychom už deskovky nedělali. Už jsme přísní a neživíme své podnikání, ale chceme od něj, aby živilo nás. A protože nás to baví jen ve vysoký kvalitě, odmítáme ji snižovat kvůli katování kostů (snižování nákladů – korpohantec).
https://cestina20.cz/slovnik/korpohantec/

To je obrovská výhoda vlastní firmy, žádný korporátní klasiky, jsme rychlí a můžeme si se vším hrát podle libosti, rychle testovat, rychle zjistit, co lidi ocení a co ne. To mě na našem rodinným deskovkářství nesmírně baví a naplňuje.